Vizită de studiu în Polonia


Fundația IREX a organizat, în perioada 19 – 25 februarie 2012, o vizită de studiu în Polonia pentru coordonatorii județeni ai programului „Biblionet”.

Selecția a fost făcută în urma unui concurs de aplicații. Printre cei 16 bibliotecari coordonatori, s-a numărat și Eduard Fîșcă de la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș.

Sistemul polonez de biblioteci publice este unul modern și beneficiază de o rețea puternică la nivel național, de provincie și local. Astfel, coordonatorii programului Biblionet din bibliotecile județene românești au avut oportunitatea să viziteze biblioteci publice, la diferite nivele, și să aibe întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale și ai altor factori implicați. Această vizită de lucru a oferit posibilitatea cunoașterii unor exemple de bune practici, schimb de experiență în domeniul diversificării serviciilor de bibliotecă, oportunități de dezvoltare de  parteneriate, în scopul asigurării durabilității programului Biblionet, dupa încheierea acestuia, în 2014.

Mai multe informații și imagini puteți găsi accesând următoarea prezentare: Vizită Polonia

Articol adăugat în 26 martie 2012

Mai poţi citi şi…