Valori cultural-istorice din Argeș, prezentate la Chișinău


În urma invitației Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, o delegație a Bibliotecii Județene” Dinicu Golescu” Argeș, reprezentată de managerul Octavian Mihail Sachelarie și bibliotecarele din cadrul compartimentului Relații Internaționale, Adela Dinu și Ileana Baibarac a participat, în perioada 22-24 iunie 2016, la manifestările dedicate evenimentului ”Valori cultural- istorice din Județul Argeș”.  Astfel, în cadrul proiectului de diplomație culturală al ICR Chișinău ”România – 100. Județele României – în spațiul cultural al Republicii Moldova”, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Muzeul Județean Argeș, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Primăria Municipiului Chișinău și Biblioteca Națională a Republicii Moldova, a organizat joi,  23 iunie 2016, la ora 11.00, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, o sesiune de prelegeri publice cu tema ”Valori cultural-istorice din județul Argeș”.

Manifestarea, împreună cu vernisarea, la Galeria La Rond, situată în preajma monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, în aceeași zi la ora 15.00, a expoziției „Valori cultural-istorice din județul Argeș” se înscrie în planul de activități complexe conceput de ICR Chișinău pentru a face o amplă prezentare a unor evenimente și personalități ale istoriei, culturii și științei spațiului românesc, puțin cunoscute publicului basarabean.

                   

 Programul prelegerilor susținute la Biblioteca Națională a Republicii Moldova:

 • Cuvânt introductiv – Octavian – Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” Argeș, România.
 • Prezentarea lucrării ,,Argeșul și Muscelul. Spații istorice ale românismului”,Vol. I – II ( Pitești, Editura Tiparg, 2013). Coordonator: Teodor Mavrodin. Redactor: Octavian Mihail Sachelarie
  Conferențiază: Dr. Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii
  Județene ,,Dinicu Golescu” Argeș, România.
 • Județul Argeș și Municipiul Pitești. Tradiție și contemporaneitate –aspecte economico – sociale și culturale.
  Adela Dinu – bibliotecar, Compartimentul  Relații Internaționale,
 • Biblioteca Județeană ,, Dinicu Golescu” Argeș –Biblioteca Judeţeană Argeş ”Dinicu Golescu” la 136 de ani de existență – prezentare și vizionare film.
  Conferențiază: Adela Dinu – bibliotecar, Compartimentul Relații Internaționale, Ileana Baibarac – bibliotecar, Compartimentul  Relații Internaționale.
 • Prezentarea volumului ,,Templul viselor”, București, Editura Tracus Art, 2015, autor dr. Octavian Mihail Sachelarie.
  Ileana Baibarac – bibliotecar, Compartimentul  Relații Internaționale.

Articol adăugat în 28 iunie 2016

Mai poţi citi şi…