Code Kids 2017-2020


Alfabetizarea digitală din cadrul bibliotecilor publice a căpătat o nouă dimensiune prin programul CODE Kids, implementat de către Fundația Progress în parteneriat cu 29 de biblioteci publice locale și bibliotecile județene din Argeș, Arad, Bihor, Gorj, Sălaj, Timiș și Vâlcea. În societatea modernă codingul (sau programarea) este o abilitate la fel de importantă precum scrisul sau cititul deoarece învățând să codezi îți dezvolți gândirea critică, abilitățile de rezolvare a problemelor și, după cum au aflat membrii cluburilor CODE Kids, te ajută să îți consolidezi conceptele de matematică și geometrie.

Cu acest proiect, în anul 2017 (anul pilot), bibliotecile publice din localitățile argeșene: Beleți Negrești, Bradu, Merișani, Vlădești și Topoloveni au reușit să se repoziționeze în comunitate și să fie furnizor de educație pentru copii.

Proiectul continua, în perioada 2018-2020, cu implicarea următoarelor biblioteci publice: Merișani, Vlădești, Topoloveni, Aninoasa și Bogați sub coordonarea Bibliotecii Județene Argeș.

Pe lângă recunoașterea internă, bibliotecarii implicați în coordonarea cluburilor CODE Kids și-au văzut munca apreciată la nivel internațional. În cadrul congresului mondial al bibliotecilor al IFLA din acest an de la Wroclaw, Polonia, proiectul CODE Kids a fost dat ca un exemplu de bună practică celor peste 3000 bibliotecari participanți din întreaga lume și pus pe harta proiectelor care susțin îndeplinirea Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Articol adăugat în 12 februarie 2018

Mai poţi citi şi…