BIBLIONET Argeș


Proiect derulat în perioada 2010-2014

BIBLIONET este un program de dezvoltare a unui sistem modern de biblioteci, program finanțat de Fundația International Research &Exchanges Board.

În anul 2011 bibliotecile publice din comunele argeşene Albeștii de Argeș, Băbana, Beleti-Negrești, Bogați, Bughea de Sus, Câmpulung, Corbi, Cosești, Domnești, Hîrsești, Mioveni, Morărești, Mozăceni, Poienarii de Muscel, Ștefănești, Suici, Teiu, Tigveni, Vlădești coordonate de Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeș, au fost dotate cu 88 de calculatoare cu aplicaţii Microsoft având acces liber la Internet. De asemenea, 21 de bibliotecari au beneficiat de cursuri de formare în tehnologia informaţiei şi administrarea Centrelor de Internet pentru Public. Marea majoritate dintre aceştia activează în mediul rural.

În anul 2012 s-au alăturat acestui program bibliotecile din următoarele localități argeșene: Aninoasa, Arefu, Budeasa, Călinești, Cetățeni, Curtea de Argeș, Drăganu, Hîrtiești, Leordeni, Lunca Corbului, Mărăcineni, Musatești, Negrași, Oarja, Poiana Lacului, Săpata, Stoenești, Stolnici, Topoloveni. Aceste localități au fost dotate cu 82 de calculatoare cu aplicații Microsoft și acces liber la internet, iar 20 de bibliotecari au fost formați în tehnologia informaţiei şi administrarea Centrelor de Internet pentru Public.

În anul 2013 au intrat în program bibliotecile din următoarele localități argeșene: Albota, Bîrla, Boteni, Bradu, Buzoești, Cepari, Cicănești, Ciomăgești, Cocu, Costești, Davidești, Izvoru, Lerești, Mălureni, Micești, Miroși, Pietroșani, Râca, Recea, Rociu, Suseni, Ungheni, Valea Danului, Valea Mare Pravăț, Vedea, Biblioteca Județeană Argeș – Filiala Prundu. Bibliotecile  au fost dotate cu 110 de calculatoare cu aplicații Microsoft și acces liber la internet, iar 26 de bibliotecari au fost formați în tehnologia informaţiei şi administrarea Centrelor de Internet pentru Public.

În anul 2014, s-au alăturat acestui program bibliotecile din următoarele localități argeșene: Bascov, Dobrești, Merișani, Mioarele, Slobozia, Uda, care au fost dotate cu 24 de calculatoare cu aplicații Microsoft și acces liber la internet, iar 6 de bibliotecari au fost formați în tehnologia informaţiei şi administrarea Centrelor de Internet pentru Public.

Articol adăugat în 15 iulie 2011

Mai poţi citi şi…