Lansarea volumului ”Brâncovenești. Sfinții Martiri Brâncoveni. Culegere de studii”


Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă invită joi, 14 august, ora 14.00, la sala de conferințe, la lansarea volumului ”Brâncovenești. Sfinții Martiri Brâncoveni. Culegere de studii”, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2014, autor prof. univ. dr. Radu Ștefan Vergatti. Vor conferenția: dr. Spiridon Cristocea, director al Muzeului Județean Argeș și dr. Cornel Popescu, cadru didactic universitar al Facultății de Istorie din Pitești.

Culegerea de studii a fost editată în acest an dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni, întrucât, la 15 august 1714 se împlinesc 300 de ani de la decapitarea lui Constantin Vodă Brâncoveanu și a celor patru fii ai săi: Ștefan, Constantin, Radu și Matei pentru că și-au apărat credința creștin ortodoxă și poporul român.

Radu Ștefan Vergatti (născut la data de 10 decembrie 1937), absolvent al Liceului Sfântul Sava (1954), al Facultății de Istorie din București, Sectia Istorie Universală (1965) este membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, International Committee of History, Milan, membru fondator al Institutului de Genealogie, Sigilografie și Heraldică al Academiei Române „Sever Zotta” din Iași, al Societății de Istoria Medicinei, membru al Societății de Geografie Istorică din U.S.A., membru fondator al Laboratorului de Demografie Istorică a Academiei Române, membru fondator al Fundației Europene de Drept Internațional “Nicolae Titulescu ” etc. Autor a 16 cărți și a peste 350 de studii științifice în diferite limbi europene, invitat de seamă la colocvii și sesiuni internaționale și naționale, membru în colegiul științific și de redacție al mai multor reviste prestigioase din țară, Radu Ștefan Vergatti este un istoric recunoscut în mediile academice naționale și internaționale.

Articol adăugat în 13 august 2014

Mai poţi citi şi…