Atelier pentru bibliotecari


Miercuri, 27 februarie 2019, Biblioteca Județeană Argeș cu sprijinul Wikimedians of Romania and Moldova, vă invită la atelierul de lucru Wikimedia și bibliotecarii #1Lib1Ref (1 bibliotecar, 1 referință).

Atelierul de lucru este destinat creșterii abilităților profesionale individuale în crearea de articole și adăugarea de referințe bibliografice la documentele cu acces liber, pe Wikipedia.

Înscrierile la acest atelier se fac, în ordinea primirii cererilor,  până la data de 22 februarie, prin e-mail, la adresa europearges@gmail.com . Numărul de locuri disponibil este de 12 cursanți pentru care va fi asigurat accesul la un calculator/laptop și internet.

Bibliotecarii care vor participa la atelier vor trebui:

– să își facă un cont pe Wikipedia înainte de ziua atelierului. Instrucțiunile, inclusiv un scurt clip video, pot fi găsite la

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ajutor:Cum_m%C4%83_%C3%AEnregistrez

-să își aleagă un obiectiv (ex: monument istoric din localitate/ personalitate locală etc.) despre care s-a scris (apare în monografia comunei, există materiale de prezentare turistică sau alte lucrări bibliografice, bio-bibliografii) și care nu are articol pe Wikipedia și să aibă la îndemână bibliografia respectivă.

Articol adăugat în 22 februarie 2019

Mai poţi citi şi…