Bibliotecarii argeşeni vor fi instruiţi de experţii APIA


Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş, Centrul Europe Direct Argeş în colaborare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş, organizează miercuri, 22 feb., ora 10.00, o sesiune de instruire şi informare pentru bibliotecarii din bibliotecile publice care sunt incluse în Programul Biblionet precum și pentru bibliotecarii aparținând subrețelei de multiplicatori de informație europeană ai centrului ED Argeș.

Bibliotecarii vor fi instruiţi în legătură cu modalitatea de completare a cererilor de subvenţie, documentele necesare, perioada de depunere a cererii de subvenţie, aplicaţii on-line şi alte cerinţe indispensabile unui fermier care doreşte să acceseze fonduri prin intermediul APIA.

Protocolul de colaborare dintre Fundația IREX, în calitate de coordonator al Programului Biblionet şi APIA a fost încheiat la sfârşitul anului trecut, pe o perioadă de doi ani. Această colaborare tripartită, din care face parte și fiecare bibliotecă județeană implicată în acest program național,  este menită să vină în sprijinul fermierilor care doresc să depună cereri de subvenţii agricole recurgând la computerele aflate în dotarea centrelor internet din bibliotecile publice din judeţ. Scopul parteneriatului este să ajute fermierii locali să depună cererile de subvenții mai repede și mai ușor.

În prezent, la nivelul judeţului Argeş, funcţionează 38 de biblioteci publice care asigură accesul gratuit la internet, folosind echipamentele donate prin Programul Biblionet.

Promovarea, în bibliotecile publice, a acestui nou tip de activitate, strâns legată de nevoile comunităţii locale, este o oportunitate deosebită de a veni în mod real în sprijinul cetăţenilor interesați, de a diversifica serviciile și de a conferi bibliotecii publice noi valenţe, aflate în armonie cu politicile și programele Uniunii Europene.

[fbphotos id=312435075479537 limit=7 rand=1]

Articol adăugat în 17 februarie 2012

Mai poţi citi şi…