„Silver Stories” la Biblioteca Județeană Argeș


Fundația Progress, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș, organizează în perioada 24-25 martie 2015, la Sala Tinerilor din cadrul bibliotecii, „Cursul de formare în metodologia Poveștirilor Digitale”, în cadrul proiectului „Silver Stories” („Poveștiri de Argint”) finanțat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci.
Grupa de curs va fi formată din 9 persoane, membre ale mai multor asociații, ONG-uri și instituții publice argeșene. În urma participării la acest curs de poveștiri digitale, cursanții vor realiza în programul Windows Movie Maker o povestire digitală după un scenariu propriu, aceștia putând folosi la rândul lor această metodă în activitățile și proiectele lor profesionale.
Silver Stories (2013-2015) este un parteneriat ce cuprinde universități și organizații nonguvernamentale din șase țări, condus de către Universitatea din Brighton (Marea Britanie), care vizează cercetarea și formarea de profesioniști în metodologia poveștirilor digitale, implicarea părților interesate și educația, în vederea formării de formatori din rândul persoanelor care lucrează cu grupuri vulnerabile din comunitate. Prin intermediul poveștirilor digitale, aceste categorii defavorizate pot folosi mijloacele tehnologiei informatice și ale Internetului, contribuind astfel la creșterea abilității acestora de a se integra mai bine în comunitate.
Poveștirile se bazează pe experiențele de viață proprii și au ca scop stimularea creativității și însușirea unor abilități digitale. Ele pot avea un efect terapeutic pentru că permit împărtășirea unor experiențe personale într-o manieră creativă, artistică. Poveștirile pot contribui la păstrarea identității și memoriei culturale a comunităților și reprezintă surse de istorie orală care îi pot ajuta pe povestitori să relateze, să se confrunte și să integreze o experiență dureroasă.

Articol adăugat în 18 martie 2015

Mai poţi citi şi…