Premii naţionale pentru biblioteca argeşeană


Biblioteca Județeană Argeș a fost premiată, de către Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, în cadrul Conferinței naționale BiblioPUBLICA, desfășurată la Târgu-Mureș, în perioada 26-28 aprilie 2012.

Diplomere de merit acordate au fost:

Cel mai bun site de bibliotecă 

Noutatea absolută a acestui site (www.bjarges.ro), privind din perspectiva site-urilor bibliotecilor publice româneşti, este realizarea unei variante optimizate pentru dispozitive mobile (smartphone-uri/tablete).

Acest site a fost gândit şi din perspectiva nevoii de a atrage către bibliotecă persoanele caracterizate ca extrem de ”mobile”  şi ocupate, în acest fel, în orice moment, biblioteca fiind la un  touch distanţă de publicul larg.

Contribuţii biblioteconomice- Studii şi articole de specialitate

Lucreţia Picui – Din umbra cărţilor – bucuriile bibliofiliei în Filologie şi bibliologie – Studii, Editura Universităţii de Vest, Timişoara, 2011, p.319-325.

Articolul vine să întărească menirea bibliotecii în societatea contemporană, şi anume, depozitarea şi propagarea informaţiei în rândul membrilor comunităţii.

Biblioteca Județeană Argeș, demonstrează astfel, încă o dată, faptul că performanța și excelența sunt atribute pe care a înțeles să și le alăture  și să le ofere permanent comunității argeșene.

Articol adăugat în 7 mai 2012

Mai poţi citi şi…