Octavian Mihail Sachelarie își va lansa volumul „Templul viselor”


Miercuri, 6 mai 2015, de la ora 16.00, Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș și Editura Tracus Arte vă invită la un eveniment editorial de excepție: lansarea volumului „Templul viselor” (Editura Tracus Arte, București, 2015) semnat de Octavian Mihail Sachelarie. Editat în condiții grafice excepționale, volumul reprezintă o pledoarie pentru lectura „clasică” materializată în personaje bătrâne, precum cartea, lectura și biblioteca.

Invitații speciali ai acestui eveniment sunt poetul Dan Mircea Cipariu, Ioan Cristescu- directorul Muzeului Literaturii Române și al Editurii Tracus Arte din București, și jurnalistul Octavian Știreanu.

„Cartea pe care v-o dăruiesc acum nu are conotația științifică la care mulți se așteaptă. Am încercat de această dată să scriu liber, fără o «comandă editorială» fermă și fără «sabia bibliografiei» deasupra capului […] Credința mea este că bibliotecile nu vor dispărea niciodată, chiar dacă se vor transforma tehnologic. Rămân un optimist incorigibil, iar mesajul acestei cărți este la fel. Cred în frumusețea lecturii, în trăsăturile sale intime, chiar într-o societate tehnologizată, cum va fi societatea viitorului”, scrie în prefața acestei cărți, Octavian Mihail Sachelarie.

Articol adăugat în 4 mai 2015

Mai poţi citi şi…