Expoziții tematice la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș


În perioada 17 februarie – 3 martie 2013, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș găzduiește două expoziții tematice de interes pentru publicul iubitor de frumos: o expoziție de carte veche străină și o expoziție de partituri și discuri, din colecțiile Bibliotecii Județene Argeș.

Prima expoziție, intitulată „Parfumul bibliotecilor de altădată”, are loc în Secția Colecții Speciale din cadrul Bibliotecii Județene Argeș și cuprinde cărți rare realizate în edituri și tipografii europene, care demonstrează nivelul artistic la care s-a ajuns în secolul al XIX-lea. Sunt expuse 3 titluri prețioase în ediții antume ale lui Voltaire, printre care Collection complete des oeuvres de M. De Voltaire (Geneva și Paris, 1768), în 45 de volume, ediție de autor, și 12 titluri de carte de format duodecimal (de buzunar) tipărite în faimoasa Officina Elzeviriana din Lugduni Batavorum (Amsterdam), 1637-1642. O secțiune aparte a acestei expoziții o reprezintă cea de forzațuri (foaia ornată albă sau colorată, cu ajutorul căreia se face legătura dintre blocul de carte și scoarțe).

Cea de-a doua expoziție, intitulată „Șlagăre de ieri, de astăzi și dintotdeauna”, este dedicată sărbătoririi Dragobetelui și cuprinde o serie de partituri și discuri din colecțiile Bibliotecii Județene Argeș. Expoziția, care are loc în holul bibliotecii, oferă iubitorilor de muzică romantică posibilitatea de a intra în contact cu bijuterii ale artei interpretative românești. Cu inaugurarea acestei expoziții, întâmpinăm cu bucurie și entuziasm sărbătoarea noastră tradițională românească Dragobetele, căreia i se mai spune și „cap de primăvară”. Este o sărbătoare a iubirii, a luminii, a bucuriei, a zilelor frumoase pe care ni le dorim cu toții.

Articol adăugat în 24 februarie 2014

Mai poţi citi şi…