Eveniment editorialistic de excepție la Biblioteca Județeană


Joi, 3 iulie, de la ora 13.00, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș va avea loc lansarea cărţii “Se întorc morţii acasă”, semnată de Cornel Constantin Ciomâzga.

Unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă se retrăgea prin anii 2000 în chiliile unor mânăstiri pentru a ieşi de acolo, în 2004, cu cartea sa ”Lucrarea” care avea să spargă tiparele, devenind în foarte scurtă vreme best-seller. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, pentru ca acum să revină, cu o nouă carte ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare decât prima.

“Se întorc morţii acasă” prezintă o întâmplare reală, cu personaje reale, ce reflectă învăţături şi pilde creştine și are ca personaje principale un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa terifiantă, spre a trăi împreună o experienţă “de legendă”.

Invitații speciali ai acestui eveniment editorialistic și cultural organizat de Biblioteca Județeană sunt: Melania Bădic, Academia Română – Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” Bucureşti, precum și realizatoarea de televiziune, Dana Grecu.

Articol adăugat în 2 iulie 2014

Mai poţi citi şi…