Dublu eveniment editorial


Joi, 18 februarie, ora 13.00, în Sala de Conferințe, va avea loc o dublă lansare de carte științifică: DIMITRIE GUSTI. OMUL ȘI IDEILE SALE (I). SOCIOLOGIA NAȚIUNII ȘI A RELAȚIILOR INTERNAȚIONALE – Comentariu și antologie de texte – Fasciculă îngrijită de ILIE BĂDESCU și IOAN C. POPA

Fascicula prezintă linia de promovare a științei și pedagogiei națiunii, mai exact acel corpus al operei lui Dimitrie Gusti, care stă, generic, sub titlul de sociologia națiunii și a relațiilor internaționale.

Fascicula cuprinde două părți: comentarii realizate de cei doi autori; o selecție de texte din gândirea lui Dimitrie Gusti, relevante pentru domeniul explicitat.

Cea de-a doua lucrare, ce va fi prezentată în același context, îi aparține prof. univ. dr. ILIE BĂDESCU. Se intitulează TIMPUL EUROPEAN ȘI MALADIILE LUI. CONTRIBUȚII DE ANTROPOLOGIE NOOLOGICĂ și are două volume: TIMP ȘI CULTURĂ; O GENERAȚIE DE AUR ÎN EPOCA IMPERIULUI ACVILONIC

Lucrarea face referire la generația de aur, care a traversat epoca Imperiului Acvilonic, după numele dat de Cantemir Imperiului Nordic, asumat de neamul vosgilor – rușii de astăzi. Această generație a reușit strălucita performanță de a transfigura teroarea istoriei în epocă de copleșitoare și misterioasă creativitate.

 

Articol adăugat în 16 februarie 2016

Mai poţi citi şi…