Amanta lui Freud – Karen Mack, Jennifer Kaufman


Editura RAO, 2014

Un roman palpitant inspirat de presupusa relație de dragoste dintre Freud si cumnata sa.

 Viena sfârșitul de secol 19. Minna Bernays, o doamnă de companie extrem de inteligentă și cu o educație peste medie, este concediată din nou. Se trezește în stradă fără prea multe opțiuni în epoca aceea în care, pentru o femeie, singura speranță în ceea ce privește siguranța zilei de mâine este casatoria. Dar Minna nu dorește să se mărite. De disperare, apelează la sora ei, Martha. Martha are propriile probleme șase copii și un soț absent și dezinteresat care se întâmplă să fie Sigmund Freud. Este perioada în care Freud luptă pentru a se impune profesional, teoriile sale despre sexualitate fiind privite cu rezervă si criticate de către lumea academică. În vreme ce Martha este șocată și dezgustată de opera pornografică a soțului ei, Minna este de-a dreptul fascinată.

În această poveste complexă de dragoste, loialitate și trădare, realitatea și ficțiunea se amestecă perfect, creând portretul irezistibil al unei femei de neuitat și al eforturilor de a împăca afecțiunea pentru sora ei cu obsesia față de soțul acesteia, legendarul părinte al psihanalizei.

„E aproape imposibil să ratezi un roman inspirat de zvonurile legate de relația lui Sigmund Freud cu cumnata sa. Este o poveste care va atrage mulți cititori către principiul plăcerii.“ – Whitney Otto

Articol adăugat în 14 martie 2017

Mai poţi citi şi…