Viața după Auschwitz – Eva Schloss, Karen Bartlett


Editura RAO, 2019

Viata dupa Auschwitz. O poveste despre suferinta si supraviețuire scrisă de sora vitrega a Annei Frank.

Viața după Auschwitz este o relatare uimitoare a vieții Evei Schloss, începând cu anii de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, apoi supraviețuirea la Auschwitz și mai târziu munca ei cu Fundația “Anne Frank”. Admirabil de sinceră și teribil de șocantă, cartea dezvăluie tragediile pe care Schloss le-a îndurat și cum a reușit să-și recapete viața după aceea. Călătoria ei este o lecție de speranță și perseverența, chiar și în cele mai întunecate ore.

Înainte de război, în Amsterdam, Eva se împrietenise cu o fetiță, Anne Frank. Deși destinele lor au fost diferite, Anne fiind ucisă de nemți, Eva avea să fie legată pentru tot restul vieții de ea, întrucât mama ei s-a căsătorit cu tatăl Annei. Dupa încheierea războiului, Eva își va reface viața, căsătorindu-se și având 3 copii, va avea propria afacere și se va dedica, alături de tatăl vitreg, păstrării memoriei Annei Frank. Va călători în toata lumea și va face cunoscute ororile din lagărele de exterminare, îndemnând lumea să nu uite tragediile întâmplate și să-și păstreze speranța.

Eva Schloss este o memorialistă evreică, supraviețuitoare a lagărului de exterminare de la Auschwitz și cofondatoare a Fundației „Anne Frank“ din Londra.

Articol adăugat în 26 mai 2020

Mai poţi citi şi…