Uniunea Scriitorilor din România – recital poetic la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș


Marți, 27 octombrie, la ora 15.00, Biblioteca Județeană Argeș vă invită la cea de-a patra lectură publică din cadrul proiectului Pro LiteraTur. Sunt invitați poeții Nicoleta Popa, Mircea Bârsilă, Cosmin Perța, Mitoș Micleușanu, Ilie Vodăian și Marian Drăghici. Moderatorul evenimentului este poetul Dan Mircea Cipariu.

Pro LiteraTur este un program de promovare a literaturii romane contemporane tinere, iniţiat de editura Tracus Arte, dar care nu promovează doar autori Tracus Arte, ci îşi doreşte să atragă şi să implice cât mai mulţi scriitori tineri din toată ţara într-un demers axat pe descoperirea, provocarea şi formarea unui public literar activ.

Principalele obiective ale acestui program constau în promovarea autorilor români contemporani tineri şi a literaturii scrise de ei, promovarea literaturii române contemporane de calitate, resuscitarea unui spaţiu cultural critic şi interactiv care să permită o mai bună difuzare a cărţilor autorilor români contemporani şi să crească vizibilitatea proiectelor şi a ideilor culturale de anvergură. Este un proiect de promovare a literaturii române contemporane, în special a autorilor români tineri, extrem de oportun în contextul în care publicul activ al literaturii contemporane este într-o vizibilă descreștere. Cenaclurile literare, lecturile publice, lansările de carte au parte de un public din ce în ce mai restrâns format în cea mai mare parte tot din scriitori. Prin acest turneu de lecturi, se intenționează stimularea interesul unui public mai larg care încă nu a avut ocazia să cunoască tinerii autori romani contemporani valoroși și literatura acestora.

ProLiteraTur implică zeci de autori într-o încercare de revitalizare a publicului literaturii și de promovare a noii literaturi la care publicul are acces mai greu.

Se va promova debutul artistic prin promovarea literaturii unor debutanți în literatură, alături de autori deja consacrați. Întregul proiect este menit să încurajeze industria creativă. În acest demers sunt implicați autori efervescenți și consistenți, creându-se astfel o interfață unică pentru promovarea literaturii naționale vii.

Articol adăugat în 26 octombrie 2015

Mai poţi citi şi…