Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Argeș


Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș și Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Pitești vă invită joi, 14 mai, la ora 13.00, în sala de conferințe a bibliotecii, la evenimentul de lansare a volumului „Tudor Teodorescu-Braniște. 50 de ani de ziaristică morală” (Editura Sitech, Craiova, 2015), autor Delia Duminică (lector univ. dr. la Departamentul de Psihologie și Științe ale Comunicării din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Pitești).

Invitații speciali ai acestui eveniment sunt criticul și istoricul literar Valeriu Râpeanu, Nicolae Oprea, președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Argeș, și profesorul Sergiu I. Nicolaescu.

Volumul „Tudor Teodorescu-Braniște. 50 de ani de ziaristică morală” reprezintă teza de doctorat în domeniul Filologie, susținută de Delia Duminică în anul 2012, sub coordonarea prof. univ. dr. Nicolae Oprea. Teza este dedicată studiului și reconstituirii vieții și activității publicistice a lui Tudor Teodorescu-Braniște, un mare om al literaturii interbelice românești, un argeșean prea puțin cunoscut unora, un model de verticalitate, modestie, sacrificiu și iubire față de oameni.

Articol adăugat în 12 mai 2015

Mai poţi citi şi…