Teologul Lucian Dîncă va lansa patru cărți la Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș


Marți, 19 mai, începând cu ora 17.00, Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș vă invită, în sala de conferințe a instituției, la evenimentul de lansare a patru volume semnate de teologul Lucian Dîncă, care au apărut în 2015,  la Editura Galaxia Gutenberg din Târgu-Lăpuș:

  1. „Cristos și misterul sfintei Treimi în scrierile sfântului episcop Atanasie de Alexandria” (teza de doctorat publicată mai întâi la editura Cerf din Paris, în 2012);
  2. „De decretis nicaenae synodi / Despre decretele conciliului de la Niceea (325)” (o operă a Sf. Atanasie de Alexandria, ce făcea parte din anexa tezei de doctorat, bilingvă, în grecește și în românește, cu o amplă introducere, comentarii și note);
  3. „Conciliile ecumenice: Niceea I și Constantinopol I. Monografii”;
  4. „Conciliile ecumenice: Efes și Calcedon. Monografii”; (ultimele două volume sunt monografii ale primelor patru sinoade ecumenice care au pus bazele dogmaticii creștine referitor la Sf. Treime, Întruparea Fiului, Răscumpărarea omenirii, Maternitatea divină a Fecioarei Maria)

       Invitatul special al acestui eveniment este teologul Cristian Bădiliță.

Pr. dr. Lucian Dîncă este ieromonah romano-catolic din Ordinul Augustinienilor Asumpționiști, ordin de origine franceză, întemeiat de pr. Emmanuel d’Alzon în 1845, la Nimes. Pr. Lucian Dîncă a absolvit Facultatea de Teologie Romano-Catolică în Franța la Institutul Catolic din Lille, în 2001. Începând cu 2013, pr. Lucian Dîncă este angajat al Universității din București, Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Centrele sale de interes și de cercetare sunt: teologie și filologia patristică, teologia fundamentală și teologia digmatică, istoria creștinișmului primelor șase secole ale Bisericii.

Articol adăugat în 15 mai 2015

Mai poţi citi şi…