Rețeaua împăratului – Steve Berry


Editura Rao, 2022

În cea mai recentă aventură Cotton Malone a lui Steve Berry, autor de bestsellere New York Times, iese la iveală un dosar secret al unui spion sovietic din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cu informații care, dacă se dovedesc adevărate, nu doar ar rescrie istoria, ci ar putea afecta viitoarele alegeri naționale din Germania și ar modifica peisajul politic al Europei.

Doi candidați se luptă pentru a deveni cancelar al Germaniei. Unul este un patriot care a slujit în ultimii șaisprezece ani, celălalt un uzurpator, aprinzând flăcările urii naționaliste. Ambii adăpostesc secrete, dar numai unul știe adevărul despre celălalt. Ei se află pe un curs de coliziune, având ca punct central evenimentele unei zile fatidice – 30 aprilie 1945 – și ceea ce s-a întâmplat adânc sub Berlin, în Fürher bunker. Adolph Hitler și Eva Braun au murit acolo? Martin Bormann, confidentul apropiat al lui Hitler, a reușit să scape? Și, și mai important, unde au dispărut miliardele din comoara nazistă în zilele de apus ale celui de-al Doilea Război Mondial? Răspunsurile la aceste întrebări vor determina cine devine următorul cancelar al Germaniei.

STEVE BERRY este avocat și, deși nu mai practică avocatura, se implică în politica locală din Georgia. Interesul său pentru istorie l-a îndemnat spre cariera de scriitor.

Articol adăugat în 14 iulie 2022

Mai poţi citi şi…