Principele Nicolae al României, lansare de carte la Pitești


Curtea Veche Publishing lansează miercuri, 14 mai, ora 18.00, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” din Pitești, ”Drumul spre casă. Filip Lucian-Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, prima carte dedicată celui mai tânăr membru al Casei Regale a României, în colecția ”Cărți Regale”. Evenimentul are loc în prezența ASR Principelui Nicolae al României. Intrarea este liberă și include o sesiune de autografe.

Alături de Alteța Sa Regală, vor lua cuvântul: Maria Desmirean (Manager Executiv, Curtea Veche Publishing) și Ionel Didea (Rector Prof. Univ. Dr. Ionel Didea, Universitatea din Pitești). Oficiile de gazdă vor fi realizate de domnul Octavian Sachelarie (Director Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu”).

Pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate aici în premieră, volumul vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa ASR Principelui Nicolae al României, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii și expediții, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul țării noastre.

“Principele Nicolae iubeşte foarte mult România şi simte că aici e acasă. Cred că asta îl va ajuta să învingă toate dificultăţile, să înveţe despre ţară şi să-i sprijine pe oamenii ei. Este un principe al generaţiei sale şi am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune. ”  (ASR Principesa Moștenitorare Margareta a României)

“Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, apărut la Curtea Veche Publishing, completează, astfel, colecția dedicată Familiei Regale, venind în sprijinul tinerilor, și nu numai, drept model de eleganță și implicare în societate. Cititorii vor descoperi nu doar faptul că ASR Principele Nicolae se implică în acțiuni umanitare, ecologice și educative, dar și aspecte din viața sa de zi cu zi, povești pline de tâlc din expediții și întâmplări ce arată pasiunea pentru sporturile extreme.

„Principele Nicolae continuă să călătorească, să cunoască lumea și, mai ales, să se cunoască pe sine. Să-l însoțim mai departe în această aventură!”  (Filip-Lucian Iorga)

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în toate librăriile din țară la prețul de 31 lei.

Articol adăugat în 9 mai 2014

Mai poţi citi şi…