Prelegere despre inaugurarea Transfăgărășanului la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu″ Argeș


Joi, 18 septembrie, de la ora 17.00, în Sala de Conferințe, Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș organizează prelegerea intitulată „Muntele îmblânzit”, dedicată împlinirii a 40 de la inaugurarea Transfăgărășanului.

Cu acest prilej, invitații: colonelul (rz.) Ion Bratu, unul dintre mulții militari români care au contribuit la construcția drumului și care a publicat două lucrări despre Transfăgărășan („Transfăgărășanul, așa cum a fost”, „Scrisori din Transfăgărășan”) și Ion Sănduloiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, vor vorbi despre ce a însemnat construcția Transfăgărășanului (1970-1974) pentru dezvoltarea turistică și economică a județului Argeș.

„Drumul fabulos”, așa cum a numit Top Gear Transfăgărășanul, a împlinit 40 de ani de când a fost inaugurat și de când oamenii se pot bucura de șoseaua ce duce în creierul munților și oferă o priveliște de neuitat. Transfăgărăşanul,  este cel mai spectaculos drum al țării și se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina. Drumul Național 7C (DN7C), supranumit Transfăgărășan, leagă Muntenia (Curtea de Argeș) de Transilvania (Sibiu).

Articol adăugat în 12 septembrie 2014

Mai poţi citi şi…