Neagu Udroiu își va lansa cel mai recent volum la Biblioteca Județeană Argeș


Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș vă invită miercuri, 18 februarie, de la ora 13.00, în sala de conferințe a bibliotecii, la evenimentul de lansare al volumului „Condeie, voci, chipuri. Presa românească – pagini de istorie”, autor: jurnalistul și diplomatul Neagu Udroiu.

A fost Ioan Budai Deleanu, autorul Țiganiadei, un prerafaelit? Eminescu a fost un senior, iar Ion Luca Caragiale, un hazos. De la Mihail Kogălniceanu până la Mihai Eminescu, aproape toată suflarea culturală românească a făcut gazetărie. Aceasta este esența lucrării „Condeie, voci, chipuri. Presa românească – pagini de istorie”, care va fi lansată de Neagu Udroiu. Anume că toată istoria presei, de la începuturile sale și până în 2010, se suprapune peste istoria culturii noastre.

Lucrarea lui Neagu Udroiu, în trei volume, este o trecere în revistă a ceea ce reprezintă istoria presei românești, din care nu lipsesc însă nici gazetarii pur sânge, ca Pamfil Șeicaru, nici vedetele audiovizualului. Deși enciclopedică, lucrarea lasă loc de completări, deoarece autorul insistă mai ales asupra scriitorilor care s-au dedicat profesiei de gazetar.

Neagu Udroiu a fost ambasador al României în Finlanda și Estonia și are o vastă experiență în mass-media și diplomație. A publicat peste 30 de cărți, lucrările sale acoperind o problematică diversă, de la publicistică diplomatică la reportajul de călătorie. Neagu Udroiu și-a consumat o parte din activitatea sa de jurnalist la Agenția Națională de Presă, o perioadă semnificativă fiind directorul general al instituției.

Articol adăugat în 13 februarie 2015

Mai poţi citi şi…