Mike Godoroja&Blues Spirit și Dan Mircea Cipariu, în conferință și show la Pitești


Vineri, 30 mai 2014, ora 15.00, la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” din Piteşti, va avea loc o conferinţă inedită, cu tema “MUZICA DIN INTERIORUL POEZIEI”, susţinută de muzicianul şi realizatorul de televiziune Mike Godoroja şi de scriitorul şi managerul cultural Dan Mircea Cipariu. Moderatorul conferinţei este directorul Bibliotecii Judeţeane “Dinicu Golescu”, Octavian Mihai Sachelarie. Conferinţa este un prolog la spectacolul “VĂ ROG S-AVEŢI O VIAŢĂ FRUMOASĂ!” care se va ţine vineri, 30 mai 2014, ora 19.00, pe esplanada Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu, un spectacol de muzică şi poezie, susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit şi poetul Dan Mircea Cipariu. “Sunt tare bucuros să revin la Piteşti, unde am foarte mulţi prieteni şi unde există scriitori foarte importanţi. Împreună cu Mike Godoroja vom redescoperi energiile re-creative ale blues-ului şi ale poeziei, într-un show în care sensibilitatea şi ascultarea vocii interioare fac diferenţa în lumea  noastră de oameni care speră să scape de singurătate şi spaime prin facebook sau consum. Veţi asculta câteva piese din, poate, cel mai bun disc de blues apărut în ultimii ani, Hippie cu diamante.”,  a declarat Dan Mircea Cipariu.

“Orice apariție scenică alături de Dan Mircea Cipariu este o provocare artistică în care se descarcă multă “adrenalină” scenică, emoție și surprize de natură creatoare. Muzica și poezia în aceeași înfățișare scenică nu mai reprezintă pentru public o noutate dar spectacolul nostru este de fiecare dată un “spectacol nou”. Sunt nerăbdător să ne reîntâlnim cu un mare promotor de  cultură, iubitor de carte și muzică, Mihai Sachelarie, împreună cu care să oferim publicului o seară de neuitat.”, a declarat Mike Godoroja.

Mike Godoroja – cu o experiență de peste 25 de ani în radio, TV și show-bussiness (producător artistic al unor artiști precum Iris, Felicia Filip, Mircea Tiberian și a unor evenimente și festivaluri de anvergură precum Cerbul de Aur, Jazz Alive Summit, Hard Rock Cafe Blue Monday, Freedom Jazz Festival etc.), realizator al emisiunii UNORA LE PLACE (TVR), Mike Godoroja înființează în anul 1997 Mike Godoroja & Blue Spirit, considerată de către public ca unul dintre cei mai importanți “piloni” ai blues-ului autohton, atât prin repertoriul abordat cât și prin dinamismul show-rilor. Mike Godoroja se bucură de o bogată activitate discografică, încununată cu cel mai recent si de mare succes proiect “HIPPIE CU DIAMANTE”- un album concept, rodul a doi ani de lucru în urma cărora au rezultat poemele de blues alternativ care combină “notele blue” cu o parte din poezia și textele muzicii unei perioade din România opzecistă.

Dan Mircea Cipariu s-a născut la 7 septembrie 1972 în Bucureşti. Este absolvent al „Şcolii Superioare de Jurnalistică” din Bucureşti şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de „Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”. Debutează în presa literară în 1988 (SLAST), debutul editorial se petrece în 1999, cu volumul „Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (Editura Libra). Membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi în Comitetul Director al USR. În 2013, a fost reales pentru un al treilea mandat preşedinte al Filialei USR Bucureşti-Poezie. În 2007, volumul său de poeme „Tsunami”, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În 2008, a iniţiat şi coordonat proiectul „Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent proiectul „Maratonul de poezie, blues şi jazz”. Între 2011- 2014, de „Ziua Culturii Naţionale”, a iniţiat şi coordonat „Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului”. Este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei „Euro Culturart”, ce deţine o galerie dedicată tinerilor artişti vizuali din Europa – „Atelier 030202” coordonată de artistul visual Mihai Zgondoiu. Dan Mircea Cipariu este şi un apreciat comentator de artă contemporană, cu cronici apărute în revista “Arta” (revista Uniunii Artiştilor Plastici din România), “Cultura”, “Luceafărul”, “Altitudini” şi AgenţiadeCarte.ro. Este editorul www.agentiadecarte.ro, spaţiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte şi artă. Este preşedintele „Opera Scrisă.Ro”, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul său „singurătatea vine pe facebook”, publicat în anul 2012 la Editura „Tracus Arte” din Bucureşti, este considerat de criticul literar Cosmin Perţa „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 şi nu numai”.

Articol adăugat în 26 mai 2014

Mai poţi citi şi…