Medalion Artur Silvestri la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș


Miercuri, 9 decembrie 2015, la ora 13.00, Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș, Asociația Română pentru Patrimoniu, Fundația ″Artur Silvestri″ și Editura Carpathia vă invită să participați la „Medalionul Artur Silvestri” (n. 19 martie 1953, București – d. 30 noiembrie 2008, Viena).

Programul evenimentului va include lansarea lucrării „Critica prozei” (în trei volume), scrisă de Artur Silvestri, și vizionarea filmului documentar „Artur Silvestri în lumina eternității”. Invitatul special al acestui eveniment este  sociologul Teodora Mîndru (sora soției lui Artur Silvestri, scriitoarea Maria Brăescu), coordonatoarea Asociației Române și directorul Editurii Carpathia.

Artur Silvestri (n. 1953, Drăgănești-Vlașca județul Teleorman, d. 30 noiembrie 2008)  este pseudonimul lui Gabriel Tîrnăcop. A fost un scriitor român. Personalitate complexă și contradictorie, Artur Silvestri a fost și promotor cultural, editor, întemeietor de organizații culturale și cetățenești și fondatorul unor organizații profesionale și patronale din domeniul imobiliar. A fost căsătorit cu Mariana Brăescu, de asemenea scriitoare și dramaturg.

Artur Silvestri a înființat și a coordonat mai multe asociații și fundații prin intermediul cărora a inițiat și derulat numeroase programe culturale. Amintim aici remarcabila activitate a Asociației “Biblioteci pentru sate”, care în anii 2004-2006 a donat zeci de mii de cărți și sute de mii de reviste, îndeosebi bibliotecilor școlare și comunale (aprox. 250 de biblioteci), mânăstirilor, parohiilor și a Asociației Române pentru Patrimoniu, organizație cunoscută și apreciată pentru multitudinea și diversitatea activităților desfășurate în dimensiunea culturală românească, care a întreprins și întreținut programe de donații de carte către o serie de biblioteci din țară și din străinătate, aceasta continuându-și activitatea până în prezent.

Din opera scriitorului Artur Silvestri enumerăm câteva titluri: „Zile de neuitat. Frumusețea lumii cunoscute” (București, Carpathia Press, 2009), „Fapta culturală” (București, Editura Carpathia, 2009), „Critica criticii literare”, (Editura Carpathia, 2013), „Critica poeziei”, în patru volume (Editura Carpathia, 2014).

Articol adăugat în 4 decembrie 2015

Mai poţi citi şi…