Lumina pură a melancoliei-expoziție de pictură


În perioada 24 noiembrie – 5 decembrie, Biblioteca Judeţeană Argeş organizează, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, expoziţia de pictură „Lumina pură a melancoliei”, autor Gabriel Ungureanu.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în holul instituţiei, pe data de 27 noiembrie, începând cu ora 13.00.

Născut în data de 5 martie 1994, George Ungureanu a câştigat numeroase premii în cadrul unor manifestări locale şi judeţene. Amintim Premiul I obţinut la Concursul de creaţie plastică organizat în 2007 de către Şcoala Ion I. Petrică din Domneşti, Premiul I la expoziţia de pictură „Mai aproape de Dumnezeu”, Domneşti, 2007; Premiul II – pictură pe lemn, în cadrul atelierului „Din bătrâni se poveşteşte…”, Goleşti, 2007; Premiul special la concursul judeţean „Religia în culori”, ediţia a II-a, 2008; Diploma de suflet primită din partea Fundaţiei Petre Ionescu-Muscel din Domneşti.

Gabriel Ungureanu îşi continuă cizelarea în cadrul Liceului de Artă Dinu Lipatti din Piteşti, avându-l profesor pe pictorul Ion Pantilie. Din anul 2013, tânărul artist îşi urmează şi chemarea de iconar, participând în această calitate cu lucrări valoroase la mai multe ediţii ale expoziţiilor organizate de CJCPCT Argeş: Expoziţia judeţeană de icoane Pârvu Mutu Zugravu şi Expoziţia-concurs naţională de icoane Rugămu-ne Ţie!. După un scurt periplu la Secţia Artă Sacră Facultăţii de Teologie din Piteşti Sf. Muceniţă Filoteia, Gabriel Ungureanu se înscrie la Facultatea de Arte Decorative şi Design, Secţia Artă Murală, Bucureşti, avându-l ca profesor pe Csomin Petru Paulescu.

Articol adăugat în 21 noiembrie 2014

Mai poţi citi şi…