Linda Maria Baros și „Înotătoarea dezosată”


Marți, 19 mai, la ora 16.00, în sala de lectură, Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș vă invită la un eveniment cultural deosebit: lansarea volumului de poezii „Înotătoarea dezosată. Legende metropolitane” (Editura Cartea Românească, București, 2015), semnat de Linda Maria Baros. Invitații speciali ai acestui eveniment sunt poetul Mircea Bârsilă și critical literar Nicolae Oprea.

Linda Maria Baros s-a născut la București, în 1981. Este membră titulară a Academiei Mallarmé din Franța și laureată a celebrului Premiu Apollinaire, pe care îl susține astăzi în calitate de secretară general a juriului.

A publicat șase volume de versuri, dintre care „Dicționarul de semne și trepte” (Premiul pentru Vocație poetică, Cheyne, 2004; Junimea, 2005), „Casa din lame de ras” (Premiul Apollinaire, Cheyne, 2006; Cartea Românească, 2006), „Autostrada A4 și alte poeme” (Cheyne, 2009) .

Poeziile ei au fost traduse și publicate în 28 de țări. În paralel, a scris teatru, precum și două lucrări de critic literară, și a tradus în franceză sau în română, peste 30 de cărți. La Paris, unde locuiește de mulți ani și unde a obținut în 2011 titlul de doctor în litere la Universitatea Sorbona, Linda Maria Baros este secretară general a Colegiului de literatură comparată. În același timp, este redactor-șef al revistei internaționale de poezie și arte vizuale „La Traductière” și directoare a Festivalului franco-englez de poezie din Paris. Membră a Uniunii Scriitorilor din România din anul 2002.

Articol adăugat în 15 mai 2015

Mai poţi citi şi…