Lansarea cărții conținând prima teză de abilitare a unui argeșean în domeniul statisticii economice


Joi, 10 decembrie 2015, la ora 14.00, în sala de conferințe, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș și Universitatea din Pitești vă invită la evenimentul de lansare a primei teze de abilitare din domeniul statisticii economice, intitulată „Statistical Thinking. The Contribution of Its Research Methods and Models to Modern Trans-, Inter- and Multi-Disciplinarity”, autor prof. univ.dr. habil. Gheorghe Săvoiu de la Facutatea de Șiințe Economice.

Această lucrare reprezintă o noutate în Argeș, fiind prima teză de abilitare publicată în limba engleză în domeniul statisticii economice. Teza și implicit cartea, încununează, în fapt, activitatea unui cadru didactic pe parcursul unei vieți și conferă autorului calitatea de conducător de doctorat în domeniul economic, cu precădere în acela al statisticii economice. În societatea modernă, un tânăr merituos care a terminat un colegiu cu rezultate foarte bune și a absolvit bacalaureatul la un nivel de vârf, poate urma în opt ani de zile, conform modelului european educațional Bologna, itinerariul absolvirii doctoratului. La acest efort, tânărul contemporan trebuie să mai adauge unul sau două decenii de cercetare laborioasă, devenind matur, pentru a obține o încununare finală a carierei sale de profesor universitar sau cercetător prin obținerea certificatului de abilitare, care îi conferă capacitatea de a coordona tezele de doctorat ale altor tineri aflați la început de carieră.

Editor și autor al unui volum în prestigioasa editură științifică internațională Elsevier (Academic Press), autor și coautor a peste 30 de cărți în edituri naționale recunoscute de CNCSIS, autor și coautor a peste 25 de articole cotate ISI (dintre care 7 în Proceedings-urile unor conferințe internaționale înscrise în baza de date ISI), a peste 80 de articole în reviste indexate în baza de date internaționale, precum și a altor peste 150 de articole în diverse reviste și la conferințe naționale și internaționale, autorul cărții ce se lansează în 20 decembrie 2015 a devenit în ultimii ani și cercetător științific asociat la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” al Institutului Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” al Academiei Române și a participat la realizarea concretă a peste 15 contracte și proiecte cu caracter statistic, economic, multidisciplinar sau educațional academic.

Articol adăugat în 4 decembrie 2015

Mai poţi citi şi…