Lansare de carte


Luni, 9 martie 2015, de la ora 16.30, în sala de conferință, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș vă invită la evenimentul de lansare a culegerii de spețe în mediere comentate „Să înțelegem medierea. Medierea, unealtă pentru societatea civilă.”

La eveniment vor participa co-autorii: Mugur Mitroi, Anca Anca Iacob, Elena Liliana Aldea, Lidia Frunză, Lucian Enache, Ștefan Nicolae Ștef, Cristina Chivulescu, Valentina Popescu, Gabriela Ichim, Marina-Ioana Alexandru, Rodica Cociu-Anghel, Petre Ene, Victoria Graur, Aurora Cîrlig, Ana Maria Tuluc, Mădălina Calcan, Ramona Kreuziger, Ana Ruxandra Stanciu, mediatori profesioniști din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.).

Noul volum de specialitate își propune să aducă în atenția profesioniștilor români experiența și bagajul informațional al unor mediatori cu ani de practică în domeniul medierii. Lucrarea este întemeiată pe experiența co-autorilor, care împărtășesc cititorilor spețe concrete din propria practică de ani de zile ca mediatori, dovedind că sunt buni cunoscători ai activității de zi cu zi din birourile de mediator. Exemple de spețe mediate din toate domeniile vieții curente, tehnici de mediere aplicate în situații neconvenționale, comentarii lămuritoare asupra particularităților cazurilor, toate alcătuiesc un volum necesar mediatorilor profesioniști români.

Pentru publicul larg, cartea descrie cazuri concrete care au fost soluționate prin procedura de mediere, unorizont de “intersecție” pe care lumea începe să îl descopere, ajutându-l să devină expert în selectarea informațiilor utile.

Până în prezent, lucrarea de specialitate s-a bucurat de un larg interes în rândul profesioniștilor mediatori, în cadrul șirului de lansări din București, Ploiești, Constanța, Bacău, Sibiu, Zalău și Cluj-Napoca, urmând locații precum Galați, Craiova, Timișoara, Iași.

Articol adăugat în 5 martie 2015

Mai poţi citi şi…