Jazz & Poetry cu Balkanamera Jazz Quartet și poetele Amelia Stănescu și Lucreția Picui


Sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 18.00, în Sala de Conferințe, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș, organizează concertul Jazz & Poetry susținut de trupa Balkanamera Jazz Quartet. Pe acordurile muzicale ale formației, poetele Amelia Stănescu și Lucreția Picui vor recita versuri din creația proprie.

Balkanamera Jazz Quartet este un proiect muzical inițiat de bateristul și percuționistul de jazz & blues Corneliu Stroe din anul 2010, proiect la care au colaborat muzicieni de marca din jazz-ul românesc și nu numai. Trupa cântă un jazz latino combinat cu elemente din folclorul românesc dobrogean, precum și din cel balcanic, din zona grecească, turcească, bulgărească. Balkanamera Band a avut numeroase participări la festivaluri de jazz din țară și din străinătate, de exemplu: Festivalul Internațional Freedom Jazz Festival Vama Veche 2012, Festivalul Internațional SINES 2010 și LISABONA Portugalia (prin Institutul Cultural Român) sau 2012-2014 Alicante, Villena, Castellion – Spania, concerte de Ziua Europei, participare prin ICR, GALACTORIA Fest și INTERBELIC Fest, Cluj-Napoca 2013; numeroase apariții în emisiuni TV (Unora le place, la TVR 2, TVR 3, TVR Iași, 24 HD, Antena 1 etc. În anul 2014, trupa a susținut un concert extraordinar la sala Radio național Jazz românește alături de Big Band Radio condus de Ionel Tudor.

Componența trupei este următoarea: Corneliu Stroe – baterie, percuții latino & balcano; Liviu Mărculescu – trombon, duduk, percuții, aranjamente muzicale și compoziții; Elena Gatcin – Republica Moldova, pian-voce; Eugen Amarandei – contrabass electric și sax bariton.

Articol adăugat în 20 octombrie 2014

Mai poţi citi şi…