Îmblânzitorul de lei – Läckberg, Camilla


Editura Trei, 2016

E ianuarie și în Fjllbacka este cumplit de frig. O fată se târăște prin zăpadă. O mașină apare din senin și n-o poate evita. Când Patrik Hedstrm și echipa lui sunt anunțați în legatură cu accidentul, fata fusese deja identificată. O cheamă Victoria. Dispăruse de acasă în urmă cu patru luni, iar corpul ei poartă urmele unor torturi groaznice: orbitele-i sunt goale, limba este tăiată, iar timpanele îi sunt sparte. Și se pare că nu e singura victimă a unui criminal diabolic. Erica Falck investighează pe cont propriu o veche tragedie de familie, care a dus la moartea unui om. Soția acestuia a fost condamnată, dar Erica e convinsă că femeia ascunde ceva. Există oare o legatură între dispariția fetei și această poveste sumbră din trecutul a cărui umbră sufocă prezentul?

“Cu a nouă carte din seria Fjllbacka, Läckberg semnează un roman crepuscular și violent. Regina genului noir s-a întors, mai puternică și de-a dreptul necruțătoare.” – Marc Page.

Seria Fjllbacka este celebră peste tot in lume: cele nouă romane au apărut în peste 50 de tări și au fost traduse în 37 de limbi. De asemenea, pe baza lor s-au realizat până acum șase filme de televiziune.

Articol adăugat în 5 iulie 2017

Mai poţi citi şi…