Grace de Monaco: povestea unei prințese – Jean Des Cars


Editura Corint, 2014

„Sunt ființe care nu se sting niciodată“, spunea Grace. Cuvinte care i s-ar potrivi ei inseși: căldura pe care o emană Grace de Monaco nu va dispărea niciodată, pentru că amintirea ei a rămas gravată în sufletele noastre.

Un star autentic, o vedetă răsplătită cu un Oscar, trei Golden Globe și mai multe premii ale criticilor de film, actrita-fetiș a lui Alfred Hitchcock, care a știut să-i pună în valoare distincția, superioritatea și frumusețea, Grace Kelly l-a întâlnit pe Prințul Rainier la Festivalul de la Cannes in 1955. Mai întâi în secret, apoi în văzul lumii întregi, idila lor a devenit o adevarată poveste de dragoste, iar nunta celor doi, numită „nunta secolului XX“, a unit într-un mod spectaculos glamourul hollywoodian cu sobrietatea monarhică a Vechiului Continent.

Jean des Cars, cunoscut scriitor si jurnalist, și-a pus semnătura pe biografia, entuziastă și plină de forță, a unei mari doamne, pe care scriitorul Anthony Burgess o compara cu o zeiță și despre care Cary Grant repeta la nesfârșit: „Ne lipsește.“

Articol adăugat în 4 februarie 2016

Mai poţi citi şi…