Femeia de la etaj – Claire Messud


Editura RAO, 2019

Explorând toate sertarele psihicului uman și toate viorile sufletului, Claire Messud aleargă pe hârtie cu o viteză amețitoare, amintindu-ți că, pentru fiecare dintre noi, se poate ivi în orice moment un alter ego nemanifestat, gata să explodeze cu o forță lăuntrică efervescentă și plină de haz.

Personajul principal, Nora Eldridge — a cărei viață se desfășoară liniștit la Boston ca profesoară a unei școli din oraș traversează o serie de evenimente neprevăzute, alături de noul ei amic Reza și de părinții acestuia. Prietenia cu ei scoate la iveală deopotrivă: dorința-i înăbușită pentru a realiza arta și tendințele homosexuale nerecunoscute, stofa artistului dezinhibat și profund nemulțumit pe care memoria ei 1-a ascuns, toate credințele nemanifestate și atașamentu1 gol de semnificație pentru familie, colegi și prieteni, iluziile pierdute și gesturile de trădare pe care le-a cunoscut sau le-a dăruit.
Dincolo de toate acestea, în rândurile parcurse de cititor, dorințele sunt prescurtate și evenimentele par să-și afle cursul lor firesc.

Articol adăugat în 26 mai 2020

Mai poţi citi şi…