Eveniment editorial: Prozatorul George Rizescu va lansa „Mic tratat de prostologie”


Joi, 29 octombrie 2015, de la ora 14.30, Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș vă invită la evenimentul de lansare a cărții „Mic tratat de prostologie” (Editura Tipo Moldova, Iași, 2015), autor George Rizescu.

„Într-o lume atât de complicată și ciudată, într-o lume a mizeriei morale în care cu greu mai știm cine este om și cine nu, eu vreau să obțin de la domniile voastre, cititorii, un simplu zâmbet în locul unei posibile lacrimi, o ″părere″ de voie bună în locul nemeritatei tristeți, și să vă ofer un banal avertisment legat de omul prost și prostia lui! Atât! Numai și numai atât! Restul deciziilor (în cazul în care se impune luarea unor decizii), le luați de cuviință domniile voastre, cititorii, așa cum credeți de cuviință…” (George Rizescu)

George Rizescu a debutat în anul 1982 cu proză scurtă satirică. A scris peste douăzeci şi cinci de texte-scenarii pentru „Unda veselă” la Radio şi a oferit texte satirice pentru efectuarea revelioanelor. A scris romanele satirice: „ŞARLATANII”, (Editura Porto-Franco, 1993) „Șarlatanii sau Igor Salvache-Romanu şi Revoluţia”, (Editura Coresi, 1995), „Guvernarea lui Salvache” (Editura Cultura, 1998), „Parlamantarii lui Salvache”, (Editura Publistar, 2003), „Marea spovedanie” (Editura Roza Vânturilor, 2008). Printre altele, a mai publicat „Preotul, prietenul sufletului meu” (Editur Tipnaste, 2005) şi „Nevoia de ortodoxie” (Editura Paralela 45, 2009). De asemenea, George Rizescu a publicat numeroase articole, recenzii, reportaje.

Articol adăugat în 27 octombrie 2015

Mai poţi citi şi…