Ediția a X-a a „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș


Ediția din acest an a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” înscrie, în calendarul manifestărilor culturale ale Bibliotecii ”Dinicu Golescu”, expoziția de carte etnografică și monografică, realizată cu sprijinul Editurii ”Alean” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Sunt prezente, în expoziție, lucrări de mare valoare.

Între ele – ”Doina Argeșului – 60 de ani de existență” (coordonatori – Dorin Oancea și Sorin Mazilescu), ”Festivalul de Muzică Corală D. G. Kiriac” (coordonator – Costin Alexandrescu), ”Arta naivă în Argeș” (coordonator – Costin Alexandrescu), ”Folclor poetic din Argeș-Muscel” (coordonator – Sorin Mazilescu), ”Colinde și obiceiuri de iarnă din Argeș-Muscel” (coordonatori – Adriana Rujan și Costin Alexandrescu).

Joi, 11 august, începând de la ora 13.00, vor putea fi vizionate, în Sala de Conferințe, filmele cu tematică religioasă, cele clasate pe podium și mențiunile acordate la cea de-a 23-a ediție a Festivalului ”Lumină din Lumină”, patronat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Este vorba despre următoarele documentare: ”Mănăstirea dintre inimi” (realizator – Ciprian Necula din Curtea de Argeș), ”Oglinzi spre cer” (realizatoare – Mihaela Ilea din Cluj- Napoca), ”Eroul de 103 ani – condamnat la moarte, salvat de Dumnezeu” (realizator – Andrei Atudori din Iași), ”Restaurarea patrimoniului spiritual” (realizatoare – Neli Buzatu din Craiova), ”Portret – Mitropolitul Nicolae” (realizator – Victor Popa din Timișoara) și ”Identitate -Basarabia” (realizatoare – Violeta Gorgoș din Iași).

Articol adăugat în 31 iulie 2016

Mai poţi citi şi…