Dublu eveniment editorial la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș


Joi, 23 octombrie 2014, începând cu ora 13.00, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează o dublă lansare de carte: „La început a fost minciuna”, autor Oana Heller, și „Acasă, toamna” – autor Ion Stoica. Ambele volume sunt tipărite la Editura Ecou Transilvan din Cluj.

În prezența autorilor și a reprezentanților editurii, vor vorbi despre aceste volume poeta Denisa Popescu-Martin, profesorul și scriitorul Lucian Costache, dr. în sociologie Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș.

Prof.univ.dr. la Universitatea din București, Facultatea de Filologie, Secția Biblioteconomie, Ion Stoica a avut debutul editorial în anul 1981 cu volumul de versuri „Casa de vânt” (București, Editura Eminescu). Opera tipărită de autor este una destul de vastă și acoperă mai multe arii de interes: beletristică, literatură științifică (monografii: abordări teoretice; cercetări documentare; studii și articole; contribuții în volume colective; cercetări documentare; volume publicate în calitate de coordonator), traduceri din opera originală în alte limbi și referințe critice. Din 1984, este membru al Uniunii Scriitorilor din România. De-a lungul carierei sale academice și scriitoricești, i-au fost conferite numeroase ordine, medalii, diplome și premii: Ordinul Meritul Cultural, clasa a IV-a, 1981, Decret Prezidențial; Premiul I la Salonul Național de Poezie, Constanța 2002; Ofițer al Ordinului „Palmes Academiques” al Republicii Franceze (1988); Diploma de excelență pentru Opera Omnia acordat de Ministerul Educației și Cercetării, 2006.

„La început a fost minciuna”, romanul de debut scris de Oana Heller, face parte dintr-un proiect transmedia complex și reprezintă abia primul pas și punctul de plecare al acestuia. Acest roman este inclus în seria „Convergent”. Cele opt triunghiuri simbolizează cele opt romane care compun această serie. Primul triunghi – cel care crește și care se umple cel mai repede – este volumul „La început a fost minciuna”, care este un roman realist de factură psihologică scris la persoană întâi din cinci perspective narative.

Articol adăugat în 20 octombrie 2014

Mai poţi citi şi…