Doru Viorel Ursu joacă ”POKER CU MĂȘTI”


Joi, 4 februarie, fostul ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, DORU VIOREL URSU, revine, în forță, la Biblioteca Județeană Argeș. Volumul de eseuri – ”Poker cu măști” – pe care-l va lansa, la ora 13.00, în Sala de Conferințe, le este dedicat tinerilor arși de vii în Clubul ”Colectiv”, în noaptea de 30 octombrie 2015.  Miza acestui demers editorial – ca, de altfel, a tuturor lucrărilor publicate până acum –  este supraviețuirea noastră ca nație, în condițiile în care nici cultural, nici structural nu suntem avantajați.

Obediența și convingerea că există o ordine mai presus de noi, care trebuie urmată fără crâcnire (prof. Michael Shafir), dublată de neîncrederea în instituțiile statului și de consolidarea, prin toate mijloacele, a economiei subterane, ca posibilitate de trai relativ (antropologul Steven Samson), ne-au construit așa cum suntem astăzi. Doru Viorel Ursu își exprimă, însă, speranța că repetatele semnale de alarmă, între care acest volum, vor găsi, până la urmă, ecou în conștiința românilor.

Avocatul Doru Viorel Ursu este prezent, anual, la Pitești, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, ultimele volume lansate aici fiind ”Arta sinuciderii” – în 2015 – și trilogia ”Sânge și carne de om. Drama unui minister”, ”Acvariul groazei”, ”Enigma mieilor”, în 2014.

Articol adăugat în 1 februarie 2016

Mai poţi citi şi…