Dinte pentru dinte – David Lagercrantz


Editura Trei, 2017

Fata cu un dragon tatuat nu are de gând să fie iertătoare. Lisbeth Salander a avut o copilărie marcată de agresivitati și abuzuri oribile. Și de repetate tentative la viața ei. Cerneala impregnată în piele îi amintește constant de promisiunea ei de a lupta împotriva nedreptăților din jurul său.

Acum se află într-o închisoare de maximă securitate pentru femei, ceea ce nu înseamna o pedeapsă pentru ea, așa cum ne-am aștepta. De fapt, Lisbeth găsește aici o relativă siguranță. Închisoarea Flodberga este controlată de pușcăriașe – iar pentru o tipă ca ea, hacker de computere cu un talent excepțional, nu există granițe.

Mikael Blomkvist face săptămânal o călătorie lungă, ca s-o viziteze – pentru acest efort, îi este dezvăluită o pistă care ar putea însemna o mare descoperire pentru Millennium.

Lisbeth Salander si Mikael Blomkvist sunt din nou impreuna…

Ar fi greu de imaginat o continuare mai fidelă a poveștii originare decât acest roman… Salander este aici un investigator mai spectaculos, mai charismatic și mai eficient deât în toate celelalte volume: fără să aibă abilități sociale, ea este însă de neegalat când trebuie să vorbeasca franc despre puterea coruptă. – The Wall StreetJournal

Articol adăugat în 8 martie 2018

Mai poţi citi şi…