Conferinta Internaționala a Bibliotecarilor Traineri


În cadrul celei de-a 4-a ediție a Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Traineri, organizată în perioada 2 – 4 aprilie 2014, la Sinaia, au fost prezentate trei noi cursuri realizate de către bibliotecarii traineri din diferite biblioteci publice: DACIA, BIBLIOscop și Primii pași în carieră.
„Biblioscop-marketingul serviciilor de bibliotecă” este un curs  de formare realizat de bibliotecarii din județele Argeș, Dolj, Gorj și Vâlcea. Acest program de formare a fost structurat pe patru module de învățare: comunicare  personală și organizațională, operare pe calculator, parte de Microsoft Office – Power Point și Publisher, dar și marketing. Elementele de marketing incluse precum segmentele de piață, ”return of investment”  (ROI) sau cei 4P (produs, preț, promovare, plasament) au constituit o noutate in programul de formare al bibliotecarilor.
Cursul a fost implementat numai în Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, iar acest lucru a fost promovat  în cadrul Conferinței prin intermediul unui scurt montaj realizat de bibliotecarii Eduard Fîșcă, Ionela Panait și Dorina Litră. Filmul a urmărit impactul și rezultatele apărute în urma implementării propriu-zise a trainingului în județul Argeș și poate fi urmărit aici.

Articol adăugat în 16 aprilie 2014

Mai poţi citi şi…