Cina cu Picasso – Camille Aubray
Editura Rao, 2017 Riviera Franceză, primăvara anului 1936. Ondine are 17 ani şi îşi petrece o parte din zi alături de mama sa, în bucătăria micuţului restaurant al familiei – Café Paradis. Un client misterios, care călătoreşte sub un pseudonim, are o cerinţă neobişnuită: doreşte ca prânzul să îi fie servit, în secret, la vila pe care a închiriat-o în apropiere. Bărbatul se va dovedi a fi nimeni altul decât celebrul artist Pablo Picasso, iar întâlnirea cu el va avea o influenţă decisivă asupra vieţii lui Ondine, o talentată bucătăreasă. New York, în prezent. Céline află de la mama sa, Julie, că bunica Ondine i-a gătit, odată, lui Picasso. Intrigată de poveştile de familie, pline de secrete, Céline este hotărâtă să afle adevărul. Ajunsă în orăşelul în care Ondine şi Picasso s-au întâlnit, Céline cunoaşte cultura locală, gastronomia franceză şi… dragostea. |