Accesibilitate

Am creeat acest site într-o formă cât mai accesibilă publicului larg, incluzând persoanele cu dizabilităţi, ghidându-ne dupa liniile orientative dezvoltate de Web Accessibility Initiative (WAI). Vă rugăm să ne contactaţi dacă aveţi vreo problemă în accesarea site-ului nostru.

Trăsături ale accesibilităţii prezente pe bjarges.ro

Vizualizare – am folosit contraste puternice, pentru a reduce problemele cu care se confruntă persoanele cu dificultăţi de vedere, eliminând, de asemenea, elementele stridente care pot fi dăunătoare pentru anumite persoane.  Pe acest site nu există limite de timp pentru vizualizarea conţinutului şi/sau introducerea de informaţii.

Taste de acces – pentru persoanele care, din diferite motive, nu pot utiliza mouse-ul calculatorului, s-au creat taste de acces pentru o navigare mai uşoară pe acest site.

Aceste taste de acces au fost create în conformitate cu majoritatea recomandărilor internaţionale cu privire la accesibilitatea web:

H : Prima pagină (Home)

S : Sitemap

P : Program

O : Opinii şi Sugestii

V : Calendar evenimente

C : Contact

A : Accesibilitate (această pagină)

T : Întoarcere la începutul paginii (Top)

Accesarea se face în funcţie de browser (ALT+tasta de acces+ENTER – IE, ALT+tasta de acces – ChromeALT+SHIFT+tasta de acces – Firefox, sau SHIFT+ESC+tasta de acces – Opera, şamd)

Mărimea font-ului – acest website vă permite să modificaţi mărimea font-ului, în aşa fel încât să se potrivească preferinţelor dumneavoastră, prin folosirea unui script propriu, independent de browser, accesibil din partea superioara a site-ului şi vizibil în totalitatea paginilor. Un alt mod de modificare a mărimii fontului este prin folosirea tastelor de acces dedicate CTRL- şi CTRL+, specifice browser-ului.

Link-uri  – în partea superioară şi/sau în lateral veţi găsi link-uri ce vă permit să treceţi direct la navigare sau la accesarea conţinutului.

Imagini – pentru browser-uri integrate cu software de tip screen reader sau browser-uri cu software vocal, am ataşat text alternativ pentru imagini. Dacă descoperiţi că o imagine nu are un text alternativ corespunzător sau lipseşte, vă rugăm să ne contactaţi.

Accesarea documentelorpentru vizualizarea fisierelor în format PDF este necesar să aveţi instalat Adobe Reader.