”Bătălia cărților”la final!


Sâmbătă, 25 octombrie, ora 10.00, în sala de conferințe a Bibliotecii, va avea loc finala concursului național de lectură ”Bătălia cărților”, competiție organizată de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Concursul ”Bătălia cărţilor” lansat în luna martie a acestui an, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, s-a organizat în mai multe biblioteci publice din ţară. Prin ”Bătălia cărților” au fost popularizate cărţile specifice fiecarei categorii de vârstă destinate copiilor si adolescentilor, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

Astfel, în cadrul acestei competiții desfășurate de Bibliotecă, la categoria 11-13 ani – s-au înscris 25 de copii dintre care 5 zu ajuns în finală, iar la categoria 14-18 ani – s-au înscris 35 de adolescenți dintre care 8 au ajuns în finală.

Cei 13 finaliști vor răspunde la un set de întrebări pe marginea cărţilor citite și înscrise în concurs, iar participantul care va răspunde cel mai argumentat la toate întrebările juriului, va deveni Cititorul anului. De asemenea, se va acorda un premiu pentru Cea mai bună fișă de lectură, iar cartea care s-a bucurat de cele mai multe solicitări din partea tinerilor și a fost votată cu cel mai mare punctaj, va deveni Cartea Anului.

Premiile vor consta în cărți și materiale promoționale. Pe lângă acestea, ”Cititorul anului” va primi un dispozitiv mobil de comunicații tip tabletă.

Articol adăugat în 20 octombrie 2014

Mai poţi citi şi…