”Bătălia cărților” la final!


Miercuri, 4 noiembrie, la ora 9.30, respectiv ora 15.00,  în sala de conferințe a Bibliotecii, va avea loc finala concursului național de lectură ”Bătălia cărților”. Competiția, organizată de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu filiala din Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, are drept  scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Prin acest concurs au fost propuse spre lectură cele mai noi apariții editoriale destinate copiilor și adolescenților, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

Astfel, în cadrul acestei competiții desfășurate de Bibliotecă, la categoria 11-13 ani – s-au înscris 50 de copii, dintre care 13 au întrunit condițiile pentru a ajunge în finală, iar la categoria 14-18 ani – s-au înscris 47 de adolescenți, iar 15 au ajuns în finală.

Finala va consta intr-o dezbatere cu tema “Convinge-mă să citesc”. Fiecare participant va trebui să își prezinte și susțină cartea preferata, una dintre cele 10 din concurs, și să răspundă întrebărilor din partea juriului și a celorlalți concurenți. Juriul va ține cont de argumentare, exprimare, convingere și originalitate.

Finaliştii vor fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi.

Participantul care va răspunde cel mai frumos și mai argumentat va deveni Cititorul anului. De asemenea, se va acorda premiu pentru Cea mai buna fișă de lectura. Cartea care s-a bucurat de cele mai multe aprecieri și a fost votată cu cel mai mare punctaj va deveni Cartea Anului.

Premiile vor consta în cărți și materiale promoționale. Pe lângă acestea, ”Cititorul anului” desemnat la ambele categorii de vârstă va primi un dispozitiv mobil de comunicații tip TABLETĂ.

Vă așteptăm miercuri, 4 noiembrie la ora ora 9.30 la finala celor înscriși la categoria 11-13 ani și respectiv la ora 15.00, la finala celor cu vârsta de 14-18 ani, din cadrul concursului ”Bătălia cărților”.

Articol adăugat în 29 octombrie 2015

Mai poţi citi şi…