Aurora Liiceanu vine la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş


Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, împreună cu Editura Polirom, vă invită la conferinţa publică intitulată „Lumea în prezent – neliniştea şi dilemele psihologilor” susţinută de Aurora Liiceanu. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 decembrie, de la ora 13.00, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş.

„Din ce în ce mai mult ne gândim la lumea în care trăim. Desigur că schimbările, ritmul agitat al vieţii, suflul cald în ceafă al supravieţuirii, al pericolelor care pândesc şi despre care aflăm mereu ne face să fim neliniştiţi, anxioşi şi adesea neîncrezători faţă de viitor. Se erodează mituri şi cad tabu-uri; cum să ne creştem copiii şi ce să-i învăţăm, este maternitatea un simbol al iubirii necondiţionate, de ce atâta singurătate, de ce cuplurile se despart, mai există prietenie, dispare familia, toate sunt probleme frecvente. Să fie transparenţa cea care ne face să năvălească aceste lucruri în viaţa noastră? Să fie globalizarea care face ca informaţiile să sfideze geografiile? Mai avem reguli stabile? Psihologii vorbesc despre mutaţii psihologice ale prezentului, de invazia virtualului asupra realului, de prea multe informaţii date de media. Schimbări, adaptări, eşuări, sunt reacţiile noastre la un prezent neliniştit şi un viitor incert.” (Aurora Liiceanu)

Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franţa). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeaşi autoare, la Editura Polirom au mai apărut: Rănile memoriei. Nucşoara si rezistenţa din munţi (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru poveşti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viaţa nu-i croită după calapod (2011), Cuvinte încrucişate (2012), Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii (2013) şi Legături de sânge. Povestea Ioanei (2013).

Articol adăugat în 12 decembrie 2014

Mai poţi citi şi…