Anatomia stretchingului- ARNOLD G. NELSON; JOUKO KOKKONEN


Editura Lifestyle Publishing, 2018

Anatomia stretchingului îţi arată cum să-ţi creşti amplitudinea mişcării, să-ţi suplimentezi antrenamentul, să-ţi maximizezi mobilitatea şi să te refaci mai repede după accidentări. De asemenea, vei înţelege mai bine felul în care fiecare întindere îţi afectează corpul, văzând ce se întâmplă în interior. Este ca un set de radiografii ale întinderilor, dar de calitate mai bună. Nu doar că vei vedea ilustraţii color ale muşchilor în acţiune, dar vei observa cum o schimbare a poziţiei poate modifica dificultatea mişcărilor şi cum sunt solicitaţi muşchii, ca şi modul în care variaţiile pot îmbunatăţi siguranţa şi eficacitatea întinderilor. Sunt detaliate procedurile şi beneficiile exerciţiilor, consideraţiile privind siguranţa, precum şi variaţiile corespunzatoare fiecărui nivel de antrenament.
Programele de stretching oferă trei niveluri de dificultate, printre care şi stretchingul uşor, folosit în recuperarea fizică de după inflamaţii şi accidentări. Un capitol nou despre întinderile dinamice descrie cele mai eficiente exerciţii pentru încalzirea atleţilor, iar un alt capitol îţi arată cum să-ţi alcătuieşti un plan personalizat pe baza nevoilor tale individuale, inclusiv un program de întinderi statice pasive, care s-a dovedit că ajută la scăderea glicemiei.
Fie că vrei să-ţi creşti flexibilitatea, să-ţi îmbunătăţeşti performanţele atletice sau să-ţi reduci durerile şi tensiunea musculară, Anatomia stretchingului este ghidul tău vizual pentru o tehnică corectă a întinderilor.

Articol adăugat în 23 noiembrie 2018

Mai poţi citi şi…