Acces gratuit la Internet în bibliotecile publice argeșene


Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, a coordonat intrarea în programul Biblionet a 65 de biblioteci publice argeșene care oferă, de acum, acces gratuit la internet și calculatoare și sprijin pentru utilizatori, din partea bibliotecarilor instruiți în folosirea calculatoarelor și regăsirea informațiilor.

În anii 2010 și 2011, 38 de biblioteci publice din localitățile: Albeștii de Argeș, Aninoasa, Arefu, Băbana, Beleţi-Negrești, Bogaţi, Budeasa, Bughea de Sus, Călinești, Câmpulung, Cetățeni, Corbi, Coseşti, Curtea de Argeș, Domneşti, Drăganu, Hîrseşti, Hîrtiești, Leordeni, Lunca Corbului, Mărăcineni, Mioveni, Morăreşti, Mozăceni, Mușătești, Negrași, Oarja, Poiana Lacului, Poienarii de Muscel, Săpata, Stoeneşti, Stolnici, Ştefăneşti, Șuici, Teiu, Tigveni, Topoloveni şi Vlădeşti au fost dotate cu 170 calculatoare cu aplicații Microsoft și au acces liber la internet. 38 bibliotecari au beneficiat de cursuri de formare în tehnologia informaţiei şi cursuri de dezvoltarea de noi servicii de bibliotecă. Valoarea acestei donații se ridică la 900.577 lei, din care 341.057 lei reprezintă valoarea calculatoarelor și echipamentelor și 559.520 lei reprezintă valoarea soft-urilor.

La acestea se vor adăuga, până la sfârșitul lunii ianuarie 2013 un număr de 25 de biblioteci, din localitățile: Albota, Bîrla, Boteni, Bradu, Buzoiești, Cepari, Cicănești, Ciomăgești, Cocu, Costești, Davidești, Izvoru, Lerești, Mălureni, Miroși, Micești, Pietroșani, Râca, Recea, Rociu, Suseni, Valea Mare Pravăț, Vedea, Valea Danului și Ungheni. În anul 2012 valoarea investiției se ridică la suma de 657.475 lei, din care 251.300 reprezintă valoarea echipamentelor și 406.175 reprezintă valoarea soft-urilor.

Astfel, în perioada 2010-2012, valoarea totală atrasă prin programul Biblionet, de către Biblioteca Județeană Argeș, este de 1.558.052 lei.

Pentru utilizatorii Bibliotecii Județene Argeș anunțăm faptul că filiala bibliotecii situată în cartierul Prundu, bd. Petrochimiștilor, bl. B31, sc.D-parter, va oferi servicii de acces gratuit la internet, prin intermediul a 10 calculatoare instalate, începând cu luna ianuarie 2013.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să găsească cele mai moderne facilități în bibliotecă, Biblioteca Județeană Argeș va oferi, la sediul central în sala de lectură, începând cu 1 decembrie 2012, posibilitatea conectării wireless la internet pentru cei care au permis de bibliotecă.

Conexiunea se poate realiza de pe echipamentele personale, prin telefon mobil, laptop, notebook sau tabletă.

Articol adăugat în 10 decembrie 2012

Mai poţi citi şi…